Air yoga

Jaa tämä:

Joogaa Seinäjoella Yoga60100:lla

Osa meidän luokasta päätti kokeilla air joogaa puhtaasti mielenkiinnosta lajia kohtaan. Joogaan on pientä tuntumaa aiemmin mutta tämä oli ihan omaa luokkaansa! Riippuvien liinojen varassa roikkuminen ja liikkeiden tekeminen toi enemmän mieleen akrobatiatreenit kuin joogan, mutta yhtä kaikki hauskaa oli!

Painovoimaa hyödyntämällä saa kyllä aika kekseliäästikin erilaisia venytyksiä tehtyä. Ohjaajan neuvoja kuuntelemalla sitä sai itsensä monenlaiseen asentoon, ja vaikka ensin varoin aika paljonkin niskan vuoksi koko lajia tuntui ylösalaisin roikkuminen itse asiassa aika hyvältä. Eräänlaista autotraktiota kaularankaan kun antaa pään roikkua rennosti niin että kaularanka pysyy suorassa. Erilaisten liikkumistapojen ja urheilulajien kokeilu tekee sen että oman kehonsa löytää aina eri tavalla. Tässäkin sain yllättävästi gluteukseen tuntumaa ilman että edes harjoitellessa mitään huomasin; vasta seuraavana päivänä tuntui siltä kuin olisin tehnyt paljonkin takapotkuja tai muuta persuksiin kohdistuvaa harjoittelua.

Tunti koostui alkulämmittelystä, itse harjoitteista ja loppurentoutuksesta. Vaikka liinojen varassa roikkuminen ja eri asentojen harjoittelu olikin todella mielekästä, aivan mahtava kokemus oli loppurentoutus. Liina tavallaan aukeaa valtavaksi riippumatoksi ja sen pieni liike sai aikaan todella raukean ja miellyttävän olon. Heijaava liike olisi tuudittanut uneen jos rentoutustuokio olisi ollut yhtään pidempi.

Tässä oli laji jota en olisi lähtenyt kokeilemaan omin päin. On helpompaa lähestyä tuntematonta muiden kokemattomien kanssa. Kokemus oli niin hauska että varmasti annan sille, tai oikeastaan itselle uudenkin mahdollisuuden roikkua hämähäkkimiehenä liinan varassa.

(Toisen blogin arkistoista siirretty tänne)

Jaa tämä:

Vastaa