Akupunktiohommia

Jaa tämä:

Kuulun siihen ihmisryhmään joka lähes alitajuisesti hakeutuu oppimaan uudenlaisia taitoja ja syventämään jo olemassa olevaa osaamista. En tee sitä mitenkään tietoisesti pyrkien, vaan ehkä jokin sisäinen uteliaisuus ja uuteen tarttumisen viehtymys aikaansaa halun tai tarpeen virkistäytyä aika ajoin informaatiokylvyllä. Viimeisin uuden asian opin hetki tuntui kirjaimellisesti kylvyltä: niin paljon asiaa lyhyessä ajassa, toki koulutus toimi vain starttina opiskelulle jota tapahtuu ajan saatossa ja kokemuksen kartuttua. ”Information overload” on tila jossa koen useinkin olevani, täysin pihalla niin että jossain ymmärryksen rajamailla on oljenkorsi jonka avulla uusi tieto saadaan nivottua vanhaan. Tai ainakin osa uudesta tiedosta. Ehkä.

Ei vaan, totta puhuen uusien asioiden integroiminen tai assimiloiminen olemassa oleviin, jo sisäistettyihin tiedon osakokonaisuuksiin on aivoillekin tarpeellista jumppaa. Näkökulman laajentuessa laajentuu ymmärrys asioista ja ilmiöistä ja se vaikuttaa positiivisesti myös esimerkiksi suoraan ammattitaitoon. Ammattitaito ei toki kehity pelkällä teoriatiedolla vaan se vaatii tekemistä ja toistoa. Niin uusissa kuin vanhoissakin taidoissa.

Uusimpana projektina on korva-akupunktion maailma. Erikoissairaanhoidossa (ja perustasolla toki myös) on jo vuosia käytetty korva-akupunktiota osana hoitokokonaisuutta. Erityisesti päihde- ja mielenterveyssektorilla ns. viiden pisteen Nada-menetelmä on paljon käytetty ja siihen on järjestetty koulutuksia. Itselläni on hyviä kokemuksia kehoakupunktiosta välilevyongelmien aiheuttamaan niska-hartiaseudun lihaskramppailuun. Kun kuulin mahdollisuudesta osallistua korva-akupunktiokoulutukseen, olin heti valmis enkä kahta kertaa miettinyt. Hyviä kokemuksia ja hoitovasteita on saatu erilaisten kiputilojen hoidossa ja tuttavapiirissä on positiivisia kokemuksia mm. yleisen rentoutumisen ja rauhoittumisen suhteen unettomuus- ja levottomuusoireilun vähentyessä.

Nyt kun olen saanut paljon uutta sulateltavaa teoriatasolla, on aika lähteä hankkimaan ammattimaista otetta ja taitoa myös käytännön tasolla. Korva-akupunktio on siis palveluissani uusin tulokas. Tutkimus ja hoito suoritetaan korvan alueen akupunktiopisteitä käsittelemällä. Perinteisten neulojen lisäksi hoito voidaan tehdä tai sitä täydentää käyttämällä pieniä akupunktiomagneetteja. Neulotushoito tapahtuu siten että kartoituksen ja tutkimuksen perusteella tai tiettyihin haluttuihin akupisteisiin laitetaan neulat joita pidetään noin puoli tuntia. Neulojen tilalla tai lisänä olevat magneetit voivat olla paikallaan kolmekin päivää. Magneetit ovat hyvin pieniä, ja ne asetetaan ihonvärisen ihoteipin avulla hoitopisteisiin.

Tarjouksena hoidot harjoittelijahintaan 25€ (norm. 45€) 31.3.2018 saakka!

 

Jaa tämä:

Vastaa