Joulukuun treenit

Jaa tämä:

Black Friday -löytönä sain vaihdettua rikkinäisen Fitbitin aktiivisuusrannekkeeni uuteen älyurheilukelloon. Uusi kello, Suunto Spartan Ultra HR on nyt siis ollut käytössä noin kuukauden. Fitbitin dataa keräsin vuoden ajan ja tietyllä tavalla oli harmi vaihtaa toisen valmistajan kelloon ja seurantaohjelmistoon, toisaalta taas tuntuu että tämä uusi valinta tuo selkeämmät ja paremmat datakaaviot ja aktiivisuuden seurannassa pääsen uudelle tasolle ja tavoitteellisempaan harrastamiseen.

Joulukuu ei ole yleisesti ottaen aktiivisin kuukausi mitä tulee urheiluun. Sen verran sää vaikuttaa että ulkoilmalenkkeily jää yksinkertaisesti vähemmälle kesäkauden jälkeen. Sen sitten taas huomaa aktiivisuuden laadussa ja määrässä. Pitkälle joulukuuhun jatkunut työharjoittelu ja siinä samalla työskentely taas söi muun treenin osuutta.

Suurin mörkö statistiikassa edellisten 30 päivän osalta on todella vähäinen askelmäärä päivää kohti. 10 000 askelta olisi suositus ja se ei kyllä joulukuussa kovin monena päivänä täyttynyt. Tähän on ehdottomasti tultava parannus ja mitä olen vuoden ajan seurantaa tehnyt niin tuo määrä on täyttynyt huomattavasti useammin kuin mitä nyt tässä kuussa. Vaikka tahmeaa ja jähmeää oli, seurannan mukaan harrastin 14 tuntia 56 minuuttia liikuntaa. Kolmisen tuntia lenkkeilyä, muu aika kuntosalia, taijia, joogaharjoituksia ja uintireissuja sekä sisäpyöräily/soutuharjoituksia. Tuon vajaan 15 tunnin aikana kertynyt kumuloitunut matka näyttää määrää 23.1km.

Toivottavasti tammikuu näyttäytyisi enemmän sellaiselta pikkupakkastouhulta räntä- ja vesisateen sijaan, pelkästään se tulisi jo näkymään luvuissa positiivisena muutoksena vaikka sali- ym. treenin määrä pysyisikin samana. Luulenpa silti että useammin ehtii lähteä liikkeelle ja harrastamaan joka tapauksessa mitä nyt joulukuussa oli mahdollista.

Instagramissa laitoin eilen julkaisun jossa kerroin että en aio tehdä terveyteen tai liikuntaan liittyviä uudenvuodenlupauksia. Näin en niitä tule pettämäänkään. Tähtäimenä on kasvaa ja kehittyä, tulla paremmaksi ja jalostua mahdollisimman monipuolisesti ilman pelkoa tietyn rajapyykin alittamisesta. Pienikin kehitys on kehitystä ja tällä ajatuksella löytää helpommin motivaation kuin negaation ja tavoitteiden alittamisen pelon kautta.

Hyvää alkavaa (treeni)vuotta itse kullekin 🙂

 

Jaa tämä:

Vastaa