Taijit taijiteltu!

Jaa tämä:

Taijiaiheinen workshop oli mukava teemapäivä. Pienellä mutta aktiivisella porukalla päästiin raapaisemaan taijin (tai chi) maailmaa käyden läpi taijin ominaisia vartalon asentoja, painonsiirtotekniikoita, kehon ja mielen rauhoittavia liikkeitä ja rakennettiin yksittäisistä liikkeistä liikesarjaa.

Taijille keskeistä on käsite liikkeestä. Liikesarjoja kuvataan monesti lukumääreellä sarjan sisältävien liikkeiden kokonaismäärällä. On 8 liikkeen, 24 liikkeen, 42 liikkeen sarjaa, 42 liikkeen miekkasarjaa jne. Yksi liike on kuitenkin paljon muuta kuin vaikkapa käden eteen ojentaminen tai jalan nostaminen potkuliikkeeksi. Taijissa liike on toiminnallinen kokonaisuus, jolla on tarkoitus, itsepuolustussovellutus ja itse liikekokonaisuus sisältää monesti siirtymäasentoja edellisiin ja seuraaviin liikkeisiin. Näitä asioita käytiin tehokkaasti lävitse, unohtamatta potku- ja askellusharjoituksia jotka usein ovat osa taijitreenejä.

Taiji on erityisesti alaraajoille tehokasta treeniä. Asentoja harjoitellessa staattiset matalat asennot saavat reidet tutisemaan, ja hitaasti etenevä askellus kehittää erityisesti dynaamista tasapainoa.

Oulussa oli kivaa, seuraavaa samantyyppistä settiä voisi järjestellä huhtikuulle 🙂 Tai jotain muuta vastaavaa lempeän liikunnan tai rentoutusaihepiirin ympärille!

Jaa tämä:

Vastaa