Vibroakustinen terapia / hoito perustuu matalataajuisen äänen terapeuttiseen käyttöön. Vibroakustista hoitoa voidaan toteuttaa erilaisin menetelmin joissa kaikissa kehoon johdetaan ennalta määriteltyä, matalataajuista ääntä. Ääniaallot saavat aikaan ns resonanssi-ilmiön osuessaan elimistön eri kudoksiin ja kerroksiin. Suotuisia käyttöalueita hoidolle on esimerkiksi ääreisverenkierron kohentaminen, kivunlievitys, rentouden lisääminen ja unettomuuden hoito. Vaikutusta saadaan siis kehon nestekiertoon, lihaksistoon ja hermostolliseen epätasapainoon liittyvissä vaivoissa. Menetelmä vilkastuttaa nestekiertoa, tasapainottaa ja normalisoi autonomisen hermoston toimintaa ja laskee lihasten pintajännitystä. Hoidon analgeettinen eli kipua lievittävä vaikutus perustuu siihen että kipuärsyke jää ikään kuin äänistimuluksen alle.

Vibroakustinen hoito sopii kertakäynteinä erityisesti silloin kun halutaan rentoutta lisäävä kokemus ja rauhoittumisen hetki. Menetelmän hyöty saadaan parhaiten esiin 5-15 käynnin sarjahoidolla. Hoidon suotuisat vaikutukset yleensä pitenevät käyntien edetessä. Kroonisiin vaivoihin voidaan myös toteuttaa ylläpitohoitoja sarjamuotoisena, esimerkiksi 1-2 kertaa vuodessa.

Vibroakustinen hoito soveltuu tukihoitomuodoksi muille hoidoille. Hoito voi olla myös osana yksilöllistä rentoutusharjoittelua jolloin menetelmään liitetään erilaisia hengitys-, keskittymis- ja rauhoittumisharjoituksia.

Fysioakustinen tuoli

Käytän fysioakustista tuolia vibroakustisen hoidon toteutukseen. Fysioakustinen tuoli, monesti tunnettu myös nimityksellä fa-tuoli on Suomessa ollut laajasti käytössä erilaisissa kuntoutuslaitoksissa ja hoitoloissa. Tuolin sisällä olevat kaiuttimet tuottavat matalataajuista ääntä joka värähtelee miellyttävästi koko kehon alueella. Tuolissa voidaan säätää värähtelyn voimakkuutta, taajuusvaihtelua sekä erityistä kiertoefektiä halutusti. Tuoli on säädettävissä itseä miellyttävään asentoon.

Alla hinnasto ja linkki ajanvaraukseen. Fysioakustisen hoidon vastaanotto Seinäjoella Integroituneen Lääketieteen Hoitopalvelukeskus Sinfoniassa, osoitteessa Valtionkatu 1C, 60100 Seinäjoki.

Hinnasto

Käynti 60min 48€

Hoitosarja 5 käyntiä 224€

Taikofon

Taikofon on äänituntumasoitin jolla voidaan tuottaa myös vibroakustista eli matalataajuista ääntä. Tyynyn sisällä on värähtelevä yksikkö joka toimii kuten kaiutin mutta kykenee myös tuottamaan terapeuttista ääntä. Taikofonilla voi toistaa musiikkia, äänikirjoja, kaikenlaisia äänitteitä ja erityisiä matalataajuisia ääniohjelmia. Tyyny on hyvin monikäyttöinen ja se sopiikin eri kohderyhmille vauvasta vaariin mainiosti. Tyynyä voi pitää korvalla, vatsaa vasten tai siihen voi nojata. Äänen voi kirjaimellisesti tuntea. Tyynyn päällinen on irrotettavaa mallia ja sen voi pestä.

Taikofonia pääset kokeilemaan vuokraamalla sen itsellesi kotiin. Opastus laitteen käyttöön annetaan.

Hinnasto

Vuokra 15€/viikko, 48€/kuukausi

Taikofon omaksi haluamallasi värillä, 399€.